Webcare medewerker PostNL Consumenten Leeuwarden – MF Uitzendbureau – Leeuwarden

JobID = 13m0.08

Een flexibele baan waarin jij tussen de 24 en 36 uur per week kan werken. Zo houd je de regie over jouw baan als Webcare medewerker PostNL Consumenten. Ben jij goed in taal, klantgericht en ben jij een nachtmens? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Webcare medewerker PostNL Consumenten reageer je proactief op diverse social media kanalen en kan je goed multitasken. Je houdt alle social media kanalen in de gaten en je reageert op berichten die binnenkomen. Je mag je eigen invulling geven aan de inhoud van de communicatie, rekening houdend met het bereik van het bericht en de individuele situatie van de klant. Jij bent dan ook klantgericht, zelfstandig en hebt analytisch vermogen.

Verder is het aan jou om van de klanten ambassadeurs te maken. Door jou creativiteit kun je van alledaagse berichten iets bijzonders maken. Doordat jij de ogen en oren bent van het bedrijf vang je snel signalen op die je kan delen met het management. Naast het reageren op social media kun je ook worden ingezet op de chat en/of telefoon.

Werktijden en aantal uren
Je komt te werken op een 24-7 afdeling waar een leuke informele sfeer is en iedereen het heerlijk vindt dat hij/zij zelf invulling mag geven aan hoe ze reageren op klachten en vragen. Het beschikbaar zijn op dinsdag, donderdag en zaterdag tot 00:00 is een pré. Door de brede openingstijden heb je zelf de regie over het aantal uren en is een baan als Webcare medewerker ideaal te combineren met andere activiteiten.

Goed om te weten

Voordat je ieder bericht, post of chat de baas bent ga jij starten met een betaalde training. Tijdens de training word je opgeleid tot Webcare medewerker en leer je alle ins en outs over het werken bij PostNL Consumenten.

Je komt te werken voor een groot facilitair klantencontactcenter met inbound klantencontact. Dit houdt in dat jij reageert op alle inkomende berichten, posts en chats via verschillende social media kanalen.

Lees meer…